Elérhetőségek:
Budapest Rákoscsaba-Újtelep
Szent Erzsébet Plébánia

Cím: 1171 Budapest,
Szabadság sugárút 39.
Telefon: 258-4074
E-mail:  plebania.ujtelep@gmail.com
Plébános:
Zsiga Péter: +36-20-823-1757
Bankszámlaszám:
CIB 11100104-19819198-36000001
Adószám: 19819198-1-42

 

A nap gondolata:

"... ha jót cselekedve és mégis szenvedve tûrtök, ez kedves dolog Istennél." (Péter apostol)A nap Szentje:
  • Szent Vencel


Évfordulók:
  • Szent Vencel, a sörfõzõk védõszentje


A nap vicce:

Bevéshetem a gyűrűjébe a menyasszonya nevét? – Igen, csak ne túl mélyen.

Képviselő testület

Idén 2022-ben képviselőtestületi tag választás lesz.

 

Képviselőtestület felépítése


Elnök:
Zsiga Péter plébános

 

Hat ember a tisztségénél fogva benne van a testületben.

Azok, akiket jelöltek, de nem szerepelnek az alábbi listán visszautasították a jelöltséget, vagy nem feleltek meg az előírásoknak. 

 

A következő jelőltekre lehet szavazni:

 

1. Debreczeniné Liebe Hajnalka

1979-ben születtem. Vecsésen nőtem fel.
2007-ben ebben a templomban volt az esküvőnk, három gyermekünk van (8,11 és 14 évesek). 2008-ban költöztünk a Férjemmel Rákoscsaba-Újtelepre. A Diadal Úti Általános Iskolában dolgozom 2003 óta.
Ez a templomi közösség olyan nekem, mintha a nagy családom lenne - mindhárom gyermekünk keresztszüleit a közösségből választottuk. Nemcsak új családtagjainkat, de számtalan új barátot is köszönhetünk „Szent Erzsébet”-nek. Ebben a közösségben rengeteg támogatást, segítséget kaptunk már az évek során, amit próbálok azzal is meghálálni, hogy több szolgálatot is vállaltam már a plébánián, pl. alfa kurzuson, katekumenátuson voltam segítő; több ifjúsági, bérmálkozó lelkigyakorlaton vettem részt szintén segítőként; a baba-mama klubot vezettem 6 évig.
Gyermekeinket is próbáljuk a helyes úton terelgetni: mindhárman tagjai a plébánián működő gyermek/ifjúsági közösségeknek és vállalnak már ők is szolgálatot (ministrálás, kórus).
2011 óta a Házas Hétvége lelkiségi mozgalomban is aktívan tevékenykedünk a Férjemmel közösen.


2. Dudás János

1960-ban születtem Budapesten.
Házasságkötésemig Kőbányán éltem, a kőbányai Szent László Templomba jártam. A Budapesti Műszaki Egyetemen szereztem villamosmérnöki diplomát.
Pályafutásom során a Medicor Művek Röntgengyárában, majd a Control-X Medical Kft-nél orvosdiagnosztikai röntgenberendezések fejlesztésével, gyártásával, üzembehelyezésével foglalkoztam.
Feleségemmel 1986-ban költöztünk Rákoscsabára, azóta is itt élünk. Hat felnőtt gyermekünk van.
1998-ban a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen általános iskolai katolikus hittanár oklevelet szereztem. Több éven át tanítottam plébániai hittant a Rákoscsabai Főplébánián.
2019 óta önkéntes tartalékos katonaként is szolgálatot teljesítek.
2018 óta járok a rákoskerti Szent XXIII. János pápa kápolnába. Részt veszek a kápolna körüli feladatokban, takarításban, kertrendezésben. Az ottani híveket szeretném képviselni, és az egyházközség eseményeiről tájékoztatni.


3. Embersics Judit

1996-ban költöztem a kerületbe. A lakhelyemhez legközelebbi Szent Erzsébet templomba kezdtem el járni. Azóta a közösség tagjaként, idetartozónak érzem magam. A közöségi programok előkészítésében már a kezdetektől részt vettem. A 2005-től a végzettségem kapcsán több egyházközségi műszaki feladatban vettem részt. Először a templom felújításához szükséges műszaki dokumentáció, majd a plébánia udvarán felépülő közösségiház szerkezeti terveinek elkészítése volt örömteli feladatom. 2007-ben a Városmissziós előkészületekben, mint az egyházközség koordinátora vettem részt. A legszebb és egyben a legfelemelőbb számomra a Rákoskerti Közösségiház, Kápolna és Urnatemető tervezésében és kivitelezésében való részvétel. Az épület tartószerkezeti terveit készítettem, és az egyházközség részéről a kivitelezést kísérő koordinátor szerepével is megbíztak. A képviselőtestület munkájában aktívan vettem részt, főként műszaki kérdések kapcsán.


4. Molnár Károly

1972-ben születtem Székelykeresztúron. Nagygalambfalván nevelkedtem, tanulmányaimat Székelyudvarhelyen végeztem.
Húszanhat éve élek boldog házasságban és a jó Isten áldásából három csodálatos gyermekünk született (két lány és egy fiú).
1996 óta élünk a kerületben és hét éve járunk ide a Szent Erzsébet templomba.
Szeretek olvasni, barkácsolni és faragni.


5. Penderik Tamás


Nős, 3 gyermek édesapja vagyok. Gépészmérnökként végeztem a BME-en 1992-ben. Jelenleg egy német cégnél vagyok minőségirányítási vezető és e mellett autóipari beszállító cégeket auditálok.
Feleségem, Katalin gyógyszertári asszisztensként dolgozik. Lányaink egyetemisták, Janka az ELTE-n tanul német-angol szakon, Sára a Szegedi Tudomány Egyetemen gyógytornásznak készül. Zalán fiúnk a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnáziumban a nyolcadik osztályt végzi.
2001 óta élünk családommal Rákoscsaba-Újtelepen.
Szinte a kezdetektől, ideköltözésünk óta részt veszünk a plébániai közösségünk életében. Több közösségnek, csoportnak is tagjai voltunk, vagyunk (családos, gyermek közösségek).
Közel 10 éve tagja vagyok a Szent Erzsébet plébánia képviselő testületének, és igyekszem aktívan részt venni a plébánia minden napjaiban.


6. Péter Dóra Terézia


Budapesten születtem és 2006 óta élek a kerületben. Azóta erre a plébániára járok, itt voltam elsőáldozó és bérmálkozó. Kisgyerekként az egyik plébánia közösség, a Szentjánosbogarak tagja voltam. Az velük eltöltött idő sokat adott, és ebből is táplálkozva vezetem a Kabócák gyerekközösséget immáron 7. éve. Emellett a nyári napközis táborokban és a családos táborban vagyok évek óta aktív segítő és koordinálom a gyerekprogramokat. Jelenleg egyetemre járok, szociális munkát tanulok. Szívesen sportolok és szeretek feltöltődni a természetben.


7. Péterné Molnár Gizella

Végzettségem szerint szociális munkás, szociálpolitikus és kommunikációs tanácsadó. Jelenleg a Maternity Magánklinika operatív vezetőjeként dolgozom. Mellette három civil szervezet munkájában veszek részt, többek között a kerületi Kaszap István Alapítványnak is alapítója és kurátora vagyok.
A plébánián nőttem fel: itt kereszteltek, itt voltam elsőáldozó, bérmálkozó és itt kötöttünk házasságot férjemmel, Péter Zoltánnal közel 25 évvel ezelőtt. Néhány évig Budapest másik felében éltünk, de 2006-ban visszaköltöztünk a kerületbe. Azóta ismét a plébánia közösségéhez tartozunk. Pályázatírásban, Alfa kurzus, katekumenátus csoportok vezetésében vettem részt, részese voltam a családos közösség szervezésének, segítettem a bérmálkozó lelkigyakorlatokat és a kezdetektől szervezzük a plébániai táborozásokat Agárdiné Évivel. Egész családunk aktív tagja az egyházközségnek.


8. Trombitásné Dr. Fehér Ágnes

Budapesten születtem, 1961.10.24-én. A XI. kerületben nőttem fel. A Szent Imre templomba, majd Albertfalvára jártam hittanra. 1989-ben kötöttünk férjemmel - szintén a Szent Imre templomban - szentségi házasságot. Mindhárom gyermekem a gödöllői Premontrei Szent Norbert Gimnáziumba járt. Már felnőttek, kirepültek. Egy unokám van.
Korábban élelmiszerbiztonság és járványügy területén dolgoztam, 4 éve a Semmelweis Egyetemen tanítok „Megelőző orvostan és népegészségtan”-t.
A XVII. kerületbe 1995-ben költöztünk, évekig az ócsabai főplébániára jártunk, majd 2006-től az Árpádházi Szent Erzsébet Plébánia közösségéhez tartozunk. Legkisebb gyermekem, Tamás itt ministrált, majd gitározott a miséken, amíg itthon lakott.
Szőke Lajos atya és a hívek hívására a legutóbbi képviselőtestületi választás óta testületi tag lehettem. A családpasztorációs csoportban segítettem, ill. atya vezetésével és több segítőnek köszönhetően a plébániai hírlevelet (Lélek és Élet) szerkesztettem. 
Budapest Rákoscsaba-Újtelepi Szent Erzsébet Plébánia Képviselőtestületi választás 2022.


9. Visegrádi Norbert

1982-ben születtem Budapesten, gyerekkoromban a Pest megyei Kókán éltem, de középiskolás korom óta Budapesten lakom. Műszaki menedzser, majd építőmérnöki szakon szereztem diplomát a BME-n. Szakmai pályám során építész műszaki ellenőri, felelős műszaki vezetői és energetikai tanúsító jogosultságot is szereztem. 2009-ben házasodtam össze feleségemmel és azóta lakunk itt a kerületben. Ideköltözésünk óta vagyunk tagjai az egyházközségnek. Közben megszületett 3 gyermekünk is, Balázs, Anna és Soma. Feleségemmel lelkigyakorlatos hétvégéken vettünk részt szervezőként és tettünk tanúságot, a plébániai családtáborok lelkes résztvevői vagyunk. 2014-ben plébániai katekumenátus képzés keretében csoportvezetői feladatot láttam el. Építész műszaki ellenőrként vettem részt a Rákoskerti Szent XIII. János-kápolna és urnatemető kivitelezésén. Ez év őszén akolitus képzésen veszek részt.
Céljaim között szerepel az egyházközség ingatlanjaival kapcsolatos energetikai optimalizálások, korszerűsítések elvégzése, melyek a kialakult rezsiválság miatt hatványozott terhet rónak a plébániára.


10. Kissné Tóth Zita Melinda


1971-ben születtem Budapesten, és az Újlaki Sarlós Boldogasszony templomban kereszteltek meg.
A Budapest-Herminamezői Szentlélek Plébánián voltam elsőáldozó és bérmálkozó, bár csak főiskolás fejjel kezdtem érdeklődni a vallás iránt. Itt ifjúsági egyházközségi tagnak is megválasztottak. Bérmaszüleim révén kapcsolódtam a Cursillo lelkiségi mozgalomhoz, ahol rengeteg hétvégi lelkigyakorlaton vettem részt segítőként.
1997. április 19-én kötöttem házasságot a Herminamezői Szentlélek templomban, ezután költöztem Rákoscsabára. Szentségi házasságunkból 4 leánygyermek született, akiket mind egyházi óvodába-, általános iskolába és gimnáziumba járattunk. Húsz évet tölthettem otthon családanyaként, amiért nagyon hálás vagyok az Úrnak.
Jelenleg a Rákoscsabai Jókai Mór Református Általános Iskolában tanítok.
A Rákoscsaba Főplébánia templomba jártunk családunkkal. A Rákoscsaba-Újtelepi Plébániához még Szőke Lajos atya plébánossága idejében kapcsolódtunk, aki a Főplébánián volt plébániai kormányzó.
A Főplébánián történt plébánosváltás után gyermekeink hitéletének további biztosítása érdekében próbáltuk családunknak új közösséget keresni a környéken.
Köszönöm a bizalmat, hogy egyházközségi képviselőtestület tagjának jelöltek.

Eseménynaptár
<     2023 - szeptember     >
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
A hónap eseményei
Nincs esemény!